Een budo man

Reizend werd ik ziek; over verdorde heiden blijft mijn droom dwalen

30 jaar ervaring met leven en dood maakte me niet echt hoopvol toen ik het bericht kreeg dat Roelf met een hersenbloeding in het UMCG lag. Helaas zijn de voorgevoelens uitgekomen en is Roelf overleden. Afscheid nemen is altijd pijnlijk. En in dit geval erg dichtbij en erg pijnlijk.

Roelf is, was een van de medeoprichters van de SJOK. Een bijzonder mens. Een gepassioneerd budoka en een groot talent. Ik heb samen met hem stad en land afgereisd om te trainen en te demonstreren. Ik was zijn karate leraar en hij mijn kobudo leraar. Een van zijn grote momenten was de deelname aan een internationaal kobudo training en wedstrijd in Japan.

Roelf demonstreerde daar de 10 basis kumite met bo samen met Gertjan Martens . De zaal viel even stil toen de heren in actie kwamen. Kisho Inoue sensei zei eens toen Roelf de zaal in kwam, there is Zanshin ( aandacht, presentie, intensiteit) in the room. Mooier kan je Roelf als budo man niet beschrijven. Rust in vrede sensei.

rei.

Vriendelijke groet,
Chris de Jongh